DAN OTVORENIH VRATA

19. travnja 2023.

Tema: Orsus učilište

U ponedjeljak 17. travnja 2023. obilježili smo Dan otvorenih vrata u prostorijama ORSUS učilišta u sklopu 17. Tjedna cjeloživotnog učenja. Cjeloživotno učenje je sveukupna aktivnost učenja tijekom života s ciljem unapređenja znanja, vještina i osobnih kompetencija.

17. Tjedan cjeloživotnog učenja započeo je 17. travnja te se održava do 23. travnja 2023. sa svrhom sudjelovanja građana na besplatnim predavanjima, radionicama i okruglim stolovima u obrazovnim ustanovama. Brojna učilišta i škole tako su imali priliku potencijalnim polaznicima predstaviti svoja događanja.

Svi programi dostupni u ORSUS učilištu predstavljeni su putem promidžbenih materijala i brošura. ORSUS učilište tako nudi verificirane programe, osposobljavanja, tečajeve za odrasle, radionice za odrasle i mlade, seminare i webinare. Svi koji su odlučili upisati neke od obrazovnih programa dobili su na dar dodatnih 5% popusta na ukupan iznos školarine.

Voditeljica marketinga i prodaje Jasmina Čaušević među okupljenima je održala prezentaciju o besplatnim programima ORSUS učilišta dostupnim putem HZZ vaučera za obrazovanje, a voditeljica poslovnih procesa Ranka Tejić predstavila je učilište i usluge koje se provode.

Na Dan otvorenih vrata ORSUS učilište posjetilo je 10 potencijalnih polaznika zainteresiranih za besplatne programe osposobljavanja. Okupljenima su dobrodošlicu izrazili i pozdravnu riječ uputili ravnatelj učilišta Tomislav Katić i voditeljica marketinga i prodaje Jasmina Čaušević te ih potom proveli kroz prostorije ORSUS učilišta. 

Tjedan cjeloživotnog učenja UNESCO-ova je inicijativa pokrenuta 1999. godine. Obilježava se u brojnim zemljama na svim kontinentima  s istim ciljevima: senzibilizirati javnost za izgradnju pozitivnog ozračja o važnosti i potrebi cjeloživotnog učenja, promicati kulturu učenja te potaknuti osobnu motivaciju pojedinaca za uključivanje u procese cjeloživotnog učenja.

Povezani članci