U današnjem brzom tempu tehnoloških promjena i inovacija, važnost stručnog usavršavanja nikada nije bila veća. To posebno vrijedi za certificirane instalatere, koji su ključni za osiguranje sigurnosti i kvalitete montaže fotonaponskih sustava, stoga dana 20. listopada održali smo Stručno usavršavanje za certificirane instalatere fotonaponskih sustava u prostorijama ORSUS učilišta. Stručno usavršavanje certificiranih instalatera fotonaponskih sustava donosi mnoge prednosti, kako za same instalatere, tako i za krajnje korisnike njihovih usluga.

Program stručnog usavršavanja provodi se u skladu s Pravilnikom o uvjetima i mjerilima za utvrđivanje sustava kvalitete usluga i radova za certificiranje instalatera obnovljivih izvora energije – fotonaponskih sustava (Narodne novine 56/2015).

Na stručnom usavršavanju certificiranih instalatera u trajanju od 8 sati, sudjelovala su ukupno 32 certificirana instalatera.

Stručno usavršavanje za certificirane instalatere bilo je podijeljeno kroz dva predavanja, a teme koje su se obuhvatile su Novosti u propisima, normama, mrežnim i otočnim elektranama koje su održali dr.sc. Josip Zdenković, dipl.ing. i Josip Radan iz Schrack Technik d.o.o. i Zaštita na radu pri postavljanju fotonaponskih sustava koju je održao Dražen Perek, dipl.ing. iz ORSUS grupe.

Ovaj napredak u stručnom usavršavanju certificiranih instalatera fotonaponskih sustava ključan je za daljnji razvoj i prihvaćanje ove tehnologije u Hrvatskoj. Kao rezultat toga, očekuje se veći broj sigurnih, učinkovitih i visoko kvalitetnih fotonaponskih instalacija koje će doprinijeti smanjenju emisija CO2 i poticanju održivog razvoja u zemlji, ali i rasta zapošljivosti u tom sektoru.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)