Podaci koje prikupljamo

Pristup web stranici je slobodan i nije potrebna registracija. Ispunjavanjem kontakt-obrazaca ili slanjem e-maila dajete svoje osobne podatke.  Osobni podatak je svaka informacija koja se odnosi na vas, odnosno osobu koja se može izravno ili neizravno identificirati iz dostavljenih podataka (npr. ime i prezime, adresa, broj telefona, adresa elektroničke pošte i sl.)

Davanje vaših osobnih podataka je dobrovoljno. Prikupljamo samo podatke nužne za definiranu svrhu/upit s vaše strane.

Temelj za prikupljanje i obradu podataka

Osobne podatke prikupljamo temeljem zakonskih obveza u svrhu sklapanja ugovora o uslugama i programima za cjeloživotno obrazovanje, seminare i edukacije, Temeljem vaših privola prikupljamo osobne podatke koje koristimo u svrhu informiranja o našim programima na više načina – od slanja newslettera do odgovora na vaša pitanja elektroničkim ili usmenim putem o programima i uslugama za koje ste iskazali interes.

Podaci koje prikupljamo iz drugih izvora

Dio osobnih podataka dobivamo od tijela javne vlasti kao što su npr. Hrvatski zavod za zapošljavanje, Ministarstvo znanosti i obrazovanja te poslovni subjekti s kojima smo sklopili ugovore o pružanju usluga. U tim je slučajevima voditelj obrade ORSUS UČILIŠTE tako da za te osobne podatke vrijedi ova Politika privatnosti.

Zaštita vaših osobnih podataka

Vaše osobne podatke spremamo u elektroničkom obliku te u svrhu zaštite primjenjujemo odgovarajuće tehničke, organizacijske i kadrovske mjere i procedure zaštite kako bismo spriječili neovlašteni pristup vašim podacima.

Pristup osobnim podacima

Pravo pristupa podacima imaju ovlašteni zaposlenici ORSUS UČILIŠTA te naši ugovoreni izvršitelji, a dio podataka temeljem zakonski definiranih obaveza ustupamo tijelima javne vlasti (HZZ, Ministarstvo obrazovanja itd.). Osobni podaci ni u kojem slučaju neće biti prodani niti nezakonito ustupljeni trećim stranama.

Rok pohrane osobnih podataka

Rokovi pohrane definirani su zakonskim i ugovornim obavezama.

Dostavljanje osobnih podataka drugim primateljima

Vaše osobne podatke ne dostavljamo drugim primateljima, ali na web stranici postoje internetske poveznice na stranice drugih kompanija i društvenih mreža koje nisu pod kontrolom ORSUS UČILIŠTA.

ORSUS UČILIŠTE ni u kojem slučaju nije odgovorno za sadržaj, produkte, usluge i postupke drugih kompanija. Poveznice ne predstavljaju sponzorstvo niti povezivanje s tim kompanijama.

Pravila zaštite privatnosti na tim stranicama mogu biti drugačija od Pravila zaštite privatnosti na našoj domeni https://orsusuciliste.hr/ te vas stoga molimo da se upoznate s Pravilima zaštite privatnosti koja se primjenjuju na drugim web stranicama i na društvenim mrežama.

Ograničenje odgovornosti

Iako poduzimamo sve dostupne tehničke, organizacijske i kadrovske mjere u cilju sprečavanja neovlaštenog otkrivanja vaših osobnih podataka, ne možemo jamčiti da neki od osobnih podataka koje prikupljamo neće nikada biti slučajno otkriveni, suprotno odredbama ovih Pravila zaštite privatnosti. ORSUS UČILIŠTE do najveće dopuštene mjere određene zakonom isključuje odgovornost za štetu nanesenu korisnicima ili trećim osobama slučajnim otkrivanjem osobnih podataka.

Statistika poslužitelja

Pratimo statističku posjećenost svojih stranica isključivo radi dobivanja nužnih informacija o čitanosti i pritom koristimo uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics. Detaljne informacije treće strane o ovoj usluzi, kao i o mogućnostima korisnika da reguliraju postavke kolačića koji su za to nužni, dostupne su na: http://www.google.com/analytics/learn/privacy.html

Prikupljanje adresa e-pošte

Mailchimp koristimo kao platformu za automatizaciju marketinga. Ne dijelimo i ne prodajemo e-poštu trećim osobama. Pretplatom na naš newsletter na ovoj web stranici ili putem drugih usluga web stranice prihvaćate da će se podaci koje dajete prenijeti u Mailchimp sustav na obradu u skladu s njihovim Pravilima o privatnosti Uvjetima pružanja usluge.

Politika kolačića (eng. cookies)

Naša web stranica koristi kolačiće (engl. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Kolačić je datoteka koja se pohranjuje na računalo ili mobilni uređaj pri posjetu web-stranicama. Pomoću kolačića web-stranice na primjer pamte vaše radnje i željene postavke poput prijave, jezika, veličine fonta i drugih željenih postavki koje se odnose na prikaz pa ih stoga nije potrebno ponovno unositi pri svakom povratku na web-stranice, odnosno, pri pregledavanju različitih stranica određenog web-mjesta.

Kolačići koje koristimo ne prikupljaju osobne podatke poput imena, prezimena, e-mail adrese i slično. Koristimo funkcionalne kolačiće u svrhu prepoznavanja dolaska korisnika na web-stranice, kako bi zapamtili vaše preferencije s ciljem poboljšanja i pružanja personaliziranog korisničkog iskustva.

Koristimo Google i Facebook analitičke kolačiće kako bismo pratili s kojih nam stranica korisnici dolaze i kretanje korisnika po stranicama, plasirali personalizirani sadržaj i poboljšali kvalitetu web-stranica i usluga te kako bismo bolje razumjeli potrebe korisnika i sukladno tome unaprijedili usluge i funkcionalnosti naših web-stranica. Analitički kolačići omogućuju nam da vidimo agregirane demografske podatke posjetitelja – njihove dobne skupine i gradove iz kojih dolaze. Koristimo ih i kako bismo, na primjer, utvrdili broj korisnika koji su pregledali uslugu nakon klika na oglas, kako bismo objavili oglase temeljene na vašim interesima, izbjegli ponovno prikazivanje oglasa koji ste već vidjeli te pratili konverziju oglašivačkih kampanja.

Kolačiće možete ukloniti brisanjem, a upute kako zabraniti postavljanje kolačića možete pronaći u postavkama internetskog preglednika kojeg koristite.

Prava posjetitelja stranice/ispitanika

  1. Pravo na pristup podacima

Imate pravo zatražiti potvrdu o tome obrađujemo li vaše podatke te ako da, dobiti pristup do tih podataka. U slučaju da obrađujemo veću količinu podataka koji se odnose na vas, možemo od vas tražiti specifikaciju vašeg zahtjeva za dostavu pojedinih konkretnih skupina podataka koje o vama obrađujemo.

U slučaju da uočite da o vama obrađujemo netočne ili nepotpune podatke ili ih želite izmijeniti, imate pravo tražiti ispravak odnosno nadopunu nepotpunih osobnih podataka. Kako bismo osigurali da o Vama uvijek obrađujemo samo točne osobne podatke potrebno je da nam bez odgađanja javite sve njihove promjene.

Brisanje osobnih podataka možete tražiti primjerice ako smatrate da vaši osobni podaci više nisu nužni za svrhe u koje su prikupljeni ili na drugi način obrađeni, smatrate se vaši osobni podaci nezakonito obrađuju ili ulažete prigovor na obradu. Povučete li privolu, mi ćemo vaše osobne podatke prikupljene temeljem privole odmah obrisati.

Međutim, molimo vas da uvažite da vaše podatke nećemo moći izbrisati ako su oni potrebni radi ispunjenja zakonskih obveza, ugovornih obveza i drugih pravnih temelja iz Opće uredbe o zaštiti podataka.

Imate pravo ishoditi ograničenje obrade vaših osobnih podataka, koje se može tražiti primjerice ako ste podnijeli prigovor na obradu podataka, sumnjate u točnost osobnih podataka koji se obrađuju ili u zakonitost njihove obrade, no ne želite da se ti podaci izbrišu ili su vam još potrebni radi ostvarenja pravnih zahtjeva.

Ako se obrada temelji na vašoj privoli ili ugovora sklopljenog s vama, a istodobno se izvodi automatiziranim sredstvima, imate pravo zaprimiti svoje osobne podatke koje smo od vas dobili. Ako zatražite, vaše ćemo osobne podatke na siguran način prenijeti izravno drugom voditelju obrade, ako je to tehnički izvedivo.

U svakom ste trenutku ovlašteni uložiti prigovor na obradu osobnih podataka koji se odnose na vas, zbog čega ćemo obradu istih ograničiti. Također, u  bilo kojem trenutku imate pravo prigovoriti protiv obrade vaših osobnih podataka u svrhu izravnog marketinga. Nakon podnošenja prigovora vaše ćemo osobne podatke prestati obrađivati u navedenu svrhu.

Ako smatrate da je obrada vaših osobnih podataka u suprotnosti s Općom uredbom o zaštiti podataka, imate pravo podnijeti prigovor nadležnom nadzornom tijelu. Za područje Republike Hrvatske nadzorno je tijelo Agencija za zaštitu osobnih podataka, sa sjedištem na adresi: Martićeva ulica 14, 10000 Zagreb, Hrvatska, web: http://azop.hr/, tel.: +385 1 4609 000.

VODITELJ OBRADE I ZAŠTITE OSOBNIH PODATAKA

ORSUS UČILIŠTE
E.mail: uciliste@orsusgrupa.hr

Telefon: 01/222 – 7080

Ažurirano na dan: 19.09.2023.