Program Gospodarenje otpadom, koji se financira 100% sredstvima Europske unije i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, igra ključnu ulogu u razvoju zelenih zanimanja i održivog gospodarenja otpadom. Ovaj program pruža kvalificiranim stručnjacima znanja i vještine potrebne za pravilno upravljanje otpadom i promicanje recikliranja.

Nedavno su naši polaznici programa obrazovanja Gospodarenje otpadom imali jedinstvenu priliku posjetiti reciklažno dvorište u Klari. Tijekom posjeta, polaznici su mogli primijeniti svoje stečeno znanje u stvarnom okruženju i upoznati se s važnošću reciklažnih dvorišta u cjelokupnom sustavu gospodarenja otpadom.

Reciklažna dvorišta su ključna veza između građana, skupljača otpada i obrađivača otpada. Ona igraju važnu ulogu u poticanju recikliranja i pravilnog zbrinjavanja otpada.

Posjet reciklažnom dvorištu omogućio je polaznicima da razumiju njihov rad i važnost te da shvate kako svaki pojedinac može doprinijeti očuvanju okoliša kroz pravilno postupanje s otpadom.

Važno je da svi budemo svjesni kako naša djela utječu na okoliš i da se educiramo o važnosti gospodarenja otpadom.

Kroz programe poput Gospodarenja otpadom, ORSUS učilište i partneri aktivno se trude podići svijest o očuvanju okoliša i važnosti recikliranja.

Pridružite nam se u promicanju održivosti i zajedničkom stvaranju zdravijeg okoliša za sadašnje i buduće generacije. Prijave za novu grupu programa Gospodarenje otpadom su u tijeku, svoju ponudu za besplatno obrazovanje možete zatražiti na e mail jasmina.causevic@orsusgrupa.hr ili na besplatni info telefon 0800 99 38.