Program osposobljavanja za stjecanje mikrokvalifikacije montiranje fotonaponskih sustava pomoću kojih se može doprinijeti boljoj zaštiti okoliša. Obnovljivi izvori energije alternativa su fosilnim gorivima koja imaju iznimno šteta utjecaj na okoliš te utječu na globalno zatopljenje.

Kako bi fotonaponski sustav ispravno funkcionirao važno je da je dobro postavljen. Neispravna instalacija fotonaponskih ćelija može prouzročiti požar i materijalnu štetu. 

Prije ugradnje fotonaponskih ćelija potrebno je dobro se informirati kako bi se izbjegle pogreške i potencijalni problemi. Prije nego što započnete s procedurom ugradnje fotonaponskih ćelija obratite pozornost je li objekt na koji se postavlja fotonaponski sustav legaliziran te ima li adekvatan krovni pokrov na koji se može postaviti fotonaponska elektrana (ako se radi o krovištima koji su pokriveni azbestnim pločama, potrebno ih je zamijeniti te obnoviti krovište prije nego što će se elektrana ugrađivati).

Fotonaponske ćelije najčešće se postavljaju na krovove – na cijelom krovu ili se na dijelu krova postavljaju umjesto crijepa ili pak tako da se postavljaju na crijep. Paneli se mogu postaviti i na ravno krovište i to postavljanjem dodatne konstrukcije kako bi dobili nagib.  

Osim na krov, fotonaponske ćelije mogu se postaviti na ogradu terase ili balkona. Jednako tako, paneli se mogu montirati i kao nadstrešnice, primjerice iznad balkona ili ulaznih vrata. Takav dizajn povoljno utječe na izgled objekta, baš kao i montiranje panela na njegovu fasadu.

Dobivanje električne energije pomoću  fotonaponskih ćelija u budućnosti će vjerojatno biti imperative s obzirom na propise Europske unije koja zalaže za okretanje ekološkim, odnosno obnovljivim izvorima energije.

Upiši program osposobljavanja za stjecanje mikrokvalifikacije montiranje fotonaponskih sustava u ORSUS učilištu i postani kompetentniji na tržištu rada kako bi u budućnosti mogao obavljati posao koji stvarno želiš. Nudimo kvalitetan sadržaj i vrhunske predavače koji su spremni prenijeti svoja znanja i vještine svim budućim polaznicima te ih osposobiti za rad u odabranom području.

Program Montiranje fotonaponskih sustava dostupan je  svim zaposlenim i nezaposlenim osobama putem vaučera za obrazovanje koji je U POTPUNOSTI BESPLATAN te financiran od strane HZZ-a.

Prilikom završetka stječete Uvjerenje o usavršavanju za stjecanje mikrokvalifikacije montiranje fotonaponskih sustava i upisuje vam se u e radnu knjižicu.

Uvjet za upis programa:

Korištenje vaučera je jednostavno i lako dostupno:

  1. Prvi korak:
    – zatražite ponudu (uciliste@orsusgrupa.hr) koja vam je potrebna kako biste podnijeli zahtjev HZZ-u. Ponuda nije obvezujuća i služi isključivo kako biste se prijavili za korištenje vaučera na stranici HZZ-a.
  2. Drugi korak:
    – aplicirajte ponudu u sustav na web stranici vauceri.hzz.hr

Program obrazovanja  održava se u prostorijama ORSUS učilišta, Radnička cesta 39, Zagreb, a putem on-line nastave u realnom vremenu dostupan je polaznicima iz cijele Hrvatske.

Prijave su u tijeku – prijavi se još danas i osiguraj svoje mjesto na vrijeme!

Program je u potpunosti besplatan za zaposlene i nezaposlene putem HZZ vaučera.

Liječnički pregled je financiran od strane HZZ-a samo za nezaposlene osobe.