HZZ Vaučeri ǀ Doznali smo koliko je vaučera za obrazovanje do sada podijeljeno

29. srpnja 2022.

Tema: Orsus učilište

Vrlo vjerojatno već i sami znate kako je država početkom travnja uvela vaučere za obrazovanje odraslih. Vaučere mogu koristiti i zaposlene i nezaposlene osobe koje žele biti konkurentnije na tržištu rada, a upravo kroz stjecanje vještina povezanih sa zelenom i digitalnom tranzicijom.

Od početka trajanja mjere ukupno su odobrena 1.302 zahtjeva za vaučer, i to 996 zaposlenim osobama, a 306 nezaposlenim osobama sa prosječnom vrijednosti od 4.623,35kn po podijeljenom vaučeru.

Za potrebe sustava vaučera predviđen je iznos od 300 milijuna kuna i sudjelovanje 30.000 korisnika do 2026. godine.

Proces slanja zahtjeva nije kompliciran i jednostavno ga je svladati, a odobrenje zahtjeva u pravilu traje deset dana, ukoliko je uredan zahtjev. Nedavno smo pisali članak na temu odobravanja vaučera u 4 koraka.

ORSUS učilište, kao ustanova za obrazovanje odraslih u potpunosti je usklađena sa novim Zakonom o obrazovanju odraslih i od 40ak odobrenih programa koje redovito provodimo, 2 možete pohađati na teret mjere #HzzVaučeri, i to:

Program obrazovanja za stjecanje mikrokvalifikacije gospodarenje otpadom provodi se redovitom nastavom u trajanju od 75 sati, uz mogućnost izvođenja teorijskog dijela nastave putem online prijenosa u stvarnom vremenu .

Cilj programa je stjecanje znanja i vještina potrebnih za obavljanje procesa gospodarenja otpadom – od poznavanja i primjene zakonske regulative i ekoloških normi odlaganja otpada do postupaka skupljanja i zbrinjavanja otpada prema svojstvima utjecaja na okoliš i zdravlje.

Program obrazovanja za stjecanje mikrokvalifikacije rukovatelj viličarom provodi se redovitom nastavom u trajanju od 150 sati, uz mogućnost izvođenja određenih teorijskih dijelova programa na daljinu, u realnom vremenu.

Cilj programa je polaznicima omogućiti stjecanje znanja i vještina potrebnih za rukovanje viličarom u skladišnom prostoru primjenom digitalnih tehnologija na ekološki prihvatljiv način uz korištenje zelenih energija.

Rukovanje viličarom u skladišnom prostoru temelji se na korištenju digitalnih i zelenih tehnologija: digitalnih u dijelu rukovanja i upravljanja uz korištenje odgovarajućih tehnologija, a zelenih u dijelu korištenja ekološki prihvatljivih načina pogona viličara u skladišnom prostoru.

Polaznici će biti osposobljeni za rukovanje viličarom u skladišnom prostoru u dijelu pripreme viličara za rad, rukovanje viličarom pri zahvatu prenošenju i odlaganju različitih vrsta tereta, provođenje pregleda viličara, utvrđivanje i prijavljivanje kvarova na viličaru, korištenje tehničke dokumentacije viličara kao i korištenje sredstava osobne zaštite u skladu s pravilima i propisima zaštite na radu u skladištima i pri rukovanju viličarom.

Za oba programa, otvoreni su upisi i ostalo je još samo nekoliko slobodnih mjesta do popunjenosti grupe.

Iskoristite financiranje i potpuno besplatno postanite konkurentniji na tržištu rada!

Povezani članci